De specialist in kinderveiligheid

Snelle levering

Hoogste kwaliteit

Blije kinderen

Over ons

Welkom bij Arte Viva

Arte Viva is een dynamisch Nederlands bedrijf gespecialiseerd in innovatieve niche producten op het gebied van kinderveiligheid. Het bedrijf is opgericht in 2000 door Rob Marcus en tegenwoordig worden onze producten al in meer dan 50 landen, verdeeld over 6 continenten, verkocht. Het is ons doel om onze producten te bedenken, ontwikkelen, en te produceren in West-Europa.

Onze Missie

Onze missie is om veilige kinderdagverblijven en scholen de standaard te maken over de hele wereld. Daarom focussen wij op kinderveiligheidsproducten die een veilige en zorgeloze omgeving voor kinderen creëren. Veel ongelukken bij kinderdagverblijven en scholen ontstaan door deuren. Vaak beknellen kinderen hun vingers tussen de deur wat kan leidden tot ernstige verwondingen en trauma’s bij het kind. Nog een veelvoorkomend soort ongeluk is dat kinderen zich bezeren aan scherpe randen of hoeken. Daarom bieden wij ook oplossingen voor dit soort problemen aan. Onze producten creëren een veilige omgeving waardoor kinderen zorgeloos kunnen spelen en leren op het kinderdagverblijf en de basisschool.

In landen als Nederland, Frankrijk, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten zijn de deurstrippen verplicht gemaakt binnen kinderopvang. In Nederland is het aantal ongelukken van kinderen met deuren in 2015 met meer dan 40% gedaald in vergelijking met 2008. Het is ons doel vergelijkbare resultaten ook te behalen in andere landen. Daar hebben we jouw hulp voor nodig!

Om meer bewustzijn te creëren van dit probleem werken we aan de distributie van checklists die helpen gevaren in en om kinderdagverblijven en basisscholen te herkennen. Met behulp van deze informatie willen we de gevaren van deuren en andere plaatsen benadrukken en daarmee ongelukken voorkomen. Ons ultieme doel is om deurstrippen in meer landen te verplichten in kinderdagverblijven en basisscholen zodat het aantal ongelukken blijft dalen.

Daarom is onze missie: ‘To create a safer world for our children by reducing the number of accidents in kindergartens and schools.’

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als internationaal opererende organisatie, geven we graag wat terug aan de maatschappij en leveren een bijdrage aan de kwaliteit van mensen met een beperking. Dit is de reden waarom onze gemeenschap in Wijk Bij Duurstede belangrijk voor ons is. Wij werken samen met verstandelijk gehandicapte medewerkers van ‘Reinaerde’. Ze helpen ons met het verpakken van onze deurstrippen, hoekbeschermers en vele andere projecten. We hopen bij te dragen aan de vermindering van ongelijkheid door het in dienst nemen van mensen die vaak moeilijk een baan vinden maar wel bekwaam zijn.

Ieder jaar organiseert Arte Viva een hockeytoernooi voor verstandelijk gehandicapte mensen bij de hockeyclub Dorsteti. Hockey is een grote passie van Rob Marcus, en daarom is het organiseren van een evenement als dit een logische keuze om iets terug te geven aan de gemeenschap.

Sandra Lansbergen stelt haar tijd en expertise beschikbaar aan Women on Wings, een organisatie die business consultancy geeft aan sociale ondernemingen in India met als doel om werkgelegenheid voor vrouwen te creëren in arme gebieden in India.

We streven er ook naar onze invloed op het milieu te minimaliseren. Dit doen we door onder andere papierloos te werken en eigen energie op te wekken via de zonnepanelen op het dak van Arte Viva; hierdoor is het gebouw van Arte Viva energieneutraal. Verder proberen wij de CO2-uitstoot in onze supply chain te verminderen door deze kort te houden en voornamelijk in Nederland, België en Duitsland te produceren.

Download onze brochure

Download PDF

Finger Alert 110°

voor deuren die tot 110° opengaan

SKG-IKOB® gecertificeerd (EN16654 & NEN8654)

getest op 250.000 open- en dichtbewegingen

Meer informatie